header leeuweplaats utrecht ooms bouw

Leeuweplaats - Utrecht - Ooms Bouw & Ontwikkeling

Status: In ontwikkeling / te koop

Bronnen: oomsbouw.nl  |  leeuweplaats.nl

 

Wijk: Leeuwesteyn (Leidesche Rijn Utrecht)
Woningen: 95 woningen
Architecten: Heren 5 Architecten / FARO Architecten / Strootman Landschapsarchitecten

Stedelijk maar groen wonen. Smalle stegen en brede lanen, gevelstoepjes en herkenbare architectuur, dat is hoe project  ‘Leeuweplaats’ zich het beste laat omschrijven.  Het plan wordt gekenmerkt door een fraaie stedelijke buitenrand (geïnspireerd door de Utrechtse Art-Deco-stijl), met een verrassende, intieme binnenkant en  zeer hoge uitgangspunten ten aanzien van duurzaamheid en circulariteit. In het hart van het plan ligt een binnenplaats welke openbaar toegankelijk is.

Leeuweplaats is een interessante aaneenschakeling van ruimten (steeg, twee pleinen en een groen vizier) met elk een eigen karakter.

Leeuweplaats biedt woningen voor zowel starters als gezinnen. Minimaal 30% van de woningen heeft een V.O.N. prijs van maximaal €215.000,- (prijspeil 1-1-2018). Er is weloverwogen gekozen om enkel grondgebonden woningen met flexibele en eenvoudig aan te passen plattegronden te handhaven, zo blijven de woningen toekomstbestendig.  De woningen langs de Tweede Muntmeesterlaan kenmerken zich door wisselende gevels en deze woningen krijgen standaard een hogere verdiepingshoogte op de begane grond. De woningen langs het Oeverpark vormen een meer stedelijke wand langs deze natuurlijke ruimte.

In het plan worden de wensen van potentiele kopers vooraf meegenomen in het ontwerp.  Er zullen meerdere contactmomenten zijn  met de kopers inzake de plattegronden van de woningen, de erfafscheidingen, de invulling van de gemeenschappelijke ruimtes (zoals de parkeerhoven en de binnenplaats) en mogelijke extra duurzaamheidsopties.

Binnen de populaire wijk Leeuwesteyn neemt deelplan ‘Leeuweplaats’ een bijzondere plaats in:

  • Op steenworp afstand van de Utrechtse binnenstad
  • Rustig en kindvriendelijk gelegen
  • Een intieme binnenplaats met zitgelegenheid met ruimte voor eigen invulling
  • Parkeerruimte nabij de woning
  • Zeer laag energieverbruik
  • Grenzend aan het schitterende Oeverpark

Leeuweplaats: Zoals jij het wilt

Ruimtelijk en stijlvol wonen in Utrecht West, vlakbij de Utrechtse binnenstad. Met een geweldig uitzicht over het Oeverpark en dichtbij het Willem-Alexanderpark. Gelegen aan het Amsterdam-Rijnkanaal in de wijk Leeuwesteyn in Leidsche Rijn. Het beste van twee werelden. Dat is Leeuweplaats.

De karaktervolle nieuwe woonbuurt in het verlengde van Oog in Al. Met een typisch Utrechts karakter, een intieme binnenplaats, prachtige doorkijkjes en verfijnde Art Deco architectuur met een moderne twist. Binnen 15 minuten op de fiets in de binnenstad en voorzieningen in de buurt. En natuurlijk een duurzaam, circulair en gezond leefklimaat.

Kies de plek, de afwerkingen, het interieur in je eigen stijl. Je verdient het. Leeuweplaats is de plek waar de oude en nieuwe stad elkaar raken. Het laatste Utrechtse hofje, net over het Amsterdam-Rijnkanaal. Je ziet de Dom uit je slaapkamerraam.

De bouw is reeds gestart!

 

Meer info over project Leeuweplaats

oomsbouw.nl

leeuweplaats.nl

 

 

 

Bouw in de Regio

Op bouwinderegio.nl brengen bouwers hun bedrijf, projecten en vacatures onder de aandacht. Uw bedrijf, vacatures en projecten op deze site plaatsen? 

Flexibel netwerk

Bouw-Klik Bouw in de Regio biedt met ervaren timmerlieden en ondersteunende bouwkrachten uit de regio een sterk en flexibel netwerk om haar bouwpartners te ondersteunen bij de bouw van projecten in de regio.

Werk in de regio

Bouw-Klik is er voor iedere bouwkracht die zich wil inzetten op de vele uitdagende bouwprojecten in het westen van Nederland. Hierbij streven wij ernaar om reisafstanden woon-werk onder de 25 kilometer te houden en bij voorkeur nabij de eigen woonplaats.

Bouw in de Regio

Onderdeel van
Bouw-Klik

Cleypoortgebouw
De Hooge Krocht 2A
2201 TX Noordwijk

tel. 071-2073260
info@bouwinderegio.nl

tourdebouw locatie sticker 2020