bouwinderegio demeelfabriek leiden vanderwielbouw

De Meelfabriek - Leiden - Van der Wiel Bouw

Status: In ontwikkeling / Te koop

Bron: demeelfabriek.nl | vanderwielbouw.nl

 

 

De Meelfabriek is als rijksmonument een omvangrijk herbestemmingsproject

Met een vloeroppervlak van maar liefst 55.000 vierkante meter is De Meelfabriek als rijksmonument een omvangrijk herbestemmingsproject. De oude gebouwen wordt nieuw leven ingeblazen en nieuwe gebouwen worden toegevoegd. Met lofts, appartementen en studentenwoningen, hotel, restaurant, sport & wellness, kantoren, winkels en ruimte voor kunst en cultuur ontstaat een levendige plek in de stad. Een unieke plek waar het industriële erfgoed verweven wordt met hedendaagse luxe.  Een ontmoetingsplaats van bewoners en bezoekers, van stadsgenoten en toeristen. Een plek die de geschiedenis én de toekomst van de stad is. 

Luxueus wonen in de Meelfabriek

Daar waar oud en nieuw samenkomen in architectuur, waar jong en oud zich vermaken, waar rust en reuring elkaar vinden, waar groen en water elkaar raken, waar body en mind gevoed worden. Daar waar de combinatie op alle vlakken ultiem is en het resultaat uniek. Daar wil ik wonen en ga ik nooit meer weg.

 

Meer info over De Meelfabriek
demeelfabriek.nl
vanderwielbouw.nl

Facebook De Meelfabriek
facebook.com/demeelfabriek.leiden

Instagram De Meelfabriek
instagram.com/demeelfabriek

 

Werk in de bouw

#bouwinderegio

Werken op een bouw van Van der Wiel Bouw: Klik hier of op het logo

logo van der wiel bouwklik bouwpartner

 

 

tourdebouw locatie sticker 2020

Tour de Bouw 

Van der Wiel Bouw - De Meelfabriek deed mee aan Tour de Bouw in 2017, 2018, 2019 en 2020.

De Tour de Bouwlocaties van Van der Wiel Bouw:

2017, 2018, 2019 en 2020: De Meelfabriek te Leiden

Tour de Bouw is een afwisselende fietstour voor het goede doel van circa 150 km langs 10 bouwprojecten of kantoren van regionale bouwpartners. Het volledige bedrag dat met de Tour de Bouw bij elkaar gefietst wordt komt ten goede aan Stichting Juul.

Stichting Juul heeft als doel om zoveel mogelijk geld op te halen om het Prinses Máxima Centrum te ondersteunen ten behoeve van het onderzoek naar en de behandelingen van kinderkanker.

www.tourdebouw.nl

 

 

 

Bron: vanderwielbouw.nl

De Meelfabriek
Het historische Meelfabriek complex is een verzameling van individuele gebouwen, ieder met een specifieke functie. Dit concept wordt doorgezet in de herontwikkeling van het complex. Ieder gebouw krijgt een nieuwe functie en zal zo ontworpen worden dat het een individueel architectonisch karakter zal hebben, gebaseerd op de bestaande constructieve anatomie.

Herontwikkeling gestart
De bijzondere industriële atmosfeer, de imposante gebouwen en de lokatie – dicht tegen het historische centrum van Leiden – maken De Meelfabriek uniek. We gaan deze plek invullen met functies en gebouwen die net even anders zijn. Geen doorsnee appartementen maar lofts, geen grote warenhuizen maar bijzondere winkeltjes. Het masterplan voor de nieuwe Meelfabriek is omvangrijk en beslaat maar liefst circa 46.000 m² vloeroppervlakte. Oude, industriële gebouwen wordt nieuw leven ingeblazen en er worden nieuwe gebouwen toegevoegd.

Eind 2016 is gestart met de eerste fase: nieuwbouwappartementen voor zogenaamde  ‘young professionals’. Oktober 2017 wordt gestart met de bouw van de Singeltoren appartementen. De industriële lofts in het voormalige Molengebouw en Riffellokaal worden oktober 2017, 2e kwartaal 2019 gerealiseerd – met bijzondere winkels en galeries in de plint - en kantoren voor creatieve bedrijven in het voormalige directiekantoor.

demeelfabriek-gebouwen-bouwinderegio.jpg

1 Singeltoren

In een bijzonder, nieuw te realiseren gebouw komen appartementen van ca. 104 - 252 m2 met zicht op de Leidse binnenstad, De Meelfabriek tuin en het plein. Gelegen aan de Oosterkerkstraat.
Start bouw: oktober 2017, oplevering medio 2020
Nog enkele appartementen te koop

2 Molengebouw en Riffellokaal Lofts & penthouses

Het voormalige Molengebouw en het voormalige Riffellokaal, beide met een elegante staalstructuur, worden omgetoverd tot exquise lofts vanaf ca. 100 m2, volledig op maat gemaakt. Ook ateliers kunnen worden ingericht in de ruimtes. Bovenop de twee gebouwen wordt een aantal penthouses toegevoegd. Op de begane grond komen winkels en galeries voor creatieve ondernemers met vernieuwende concepten.
Start bouw: oktober 2017, oplevering 2e kwartaal 2019.
Nog enkele lofts te koop

3 Appartementen Young Professionals

In opdracht van DUWO worden 57 huurappartementen gebouwd voor (bijna) afgestudeerden. De appartementen komen in een nieuw te realiseren gebouw en kijken uit op de tuin en Waardgracht.
Start bouw: eind 2016, oplevering medio 2018.

4 De Meelfabriek Tuin

De tuin van De Meelfabriek zal een rustpunt zijn te midden van alle levendigheid. De tuin wordt ontworpen door landschapsarchitect Piet Oudolf - bekend van The High Line in New York. Onder de tuin komt een parkeergarage.
Start bouw: medio 2018.

5 en 6 Kantoren voor creatieve bedrijven

Het oude Directiekantoor en Poortgebouw worden gerestaureerd en geschikt gemaakt als kantoorruimte voor creatieve  bedrijven. Geen klassieke kantoren, die zijn er al genoeg, maar ateliers, werkruimten, ruimte om elkaar te ontmoeten en samen te werken.
Start bouw: eind 2016, oplevering maart 2018.

7 Meelpakhuis Lofts & penthouses

In het voormalige Meelpakhuis waar de sfeer wordt bepaald door de robuuste betonnen kolomstructuur, komen lofts vanaf ca. 250 m2. Op de begane grond aan het water komt een café-restaurant, op de eerste verdieping een showroom voor design inrichting.
Start fase 2: 2019

8 Meelfabriek plein

Het plein van De Meelfabriek wordt een aantrekkelijke plek waar het leeft en bruist. Landschapsarchitect Piet Oudolf zal het ontwerp maken.
Start fase 2: 2019

9 Meelfabriek Hotel

Het Meelfabriek Hotel biedt bijzondere kamers die zijn uitgesneden uit de honingraatstructuur van het centrale silogebouw. Loungen en lekker eten en drinken kan op de bovenste verdieping in de Skybar met uitzicht op de stad.
Start fase 2: 2019

10 Kantoren voor creatieve bedrijven

Het Noordelijke Silogebouw en de Schoonmakerij met haar betonframe structuur met fraaie betonnen kolommen en liggers, worden getransformeerd tot  flexibel indeelbare kantoorruimte voor creatieve bedrijven.
Start fase 2: 2019

11 Azzurro Wellness

Het Noordelijke silogebouw wordt getransformeerd tot een exclusieve spa & wellness, ingevuld door Azzurro dat in Noordwijk reeds een succes is.
Start fase 2: 2019

12 Kunst en cultuur

Het vroegere ketelhuis is het oudste gebouw van De Meelfabriek. De zes verdiepingen zijn te huur voor workshops en seminars, theater en kunstexposities. Onder het gewelfde dak komt een intiem filmhuis.
Start fase 2: 2019

Bron: vanderwielbouw.nl | demeelfabriek.nl

Bouw in de Regio

Op bouwinderegio.nl brengen bouwers hun bedrijf, projecten en vacatures onder de aandacht. Uw bedrijf, vacatures en projecten op deze site plaatsen? 

Flexibel netwerk

Bouw-Klik Bouw in de Regio biedt met ervaren timmerlieden en ondersteunende bouwkrachten uit de regio een sterk en flexibel netwerk om haar bouwpartners te ondersteunen bij de bouw van projecten in de regio.

Werk in de regio

Bouw-Klik is er voor iedere bouwkracht die zich wil inzetten op de vele uitdagende bouwprojecten in het westen van Nederland. Hierbij streven wij ernaar om reisafstanden woon-werk onder de 25 kilometer te houden en bij voorkeur nabij de eigen woonplaats.

Bouw in de Regio

Onderdeel van
Bouw-Klik

Cleypoortgebouw
De Hooge Krocht 2A
2201 TX Noordwijk

tel. 071-2073260
info@bouwinderegio.nl

tourdebouw locatie sticker 2020